LOGIC-project


Leonardo.JPG
Logic.PNG


Tempus.PNG
lifelong.PNG

A LOGIC-projekt ötletgazdája és koordinátora egy bordeaux-i székhelyű szervezet. A francia-török-spanyol-portugál-lengyel-bolgár-magyar partnerség a szakképzés kérdéseivel a gyakorlatban, illetve elméleti síkon foglalkozó intézményeket fog egybe. Partnereink a kétéves programban: Radar-B (FR); OKA-Middle Black Sea Development Agency (TR); Insituto de Enseñanza Secundaria ‘Vicente Espinel’ (ES); Instituto Piaget (PT); Danmar Computers (PL); Educational Center Runi (BG).

A projektindító partneri találkozó 2011 novemberében került megrendezésre a törökországi Samsun városában. Ezen a találkozón a kétéves program megvalósítói elméleti megalapozásként részleteiben is megismerkedhetnek Jean Piaget - Inhelderrel közösen kidolgozott - tanuláselméletével.


MEGVALÓSULT PROJEKTTALÁLKOZÓK

Samsun (Törökország), 2011. november 17 – 18.
Az első találkozónak a törökországi Samsun adott otthont 2011. november 17-én és 18-án. A szervezetek bemutatkozása után a partnerek a projekttel kapcsolatos elvárásaikat is megfogalmazták.  A koordinátor összefoglalóját követően a résztvevők áttekintették a majd kétéves közös munka egymásra épülő szakaszait, kiemelve a várható legfontosabb eredményeket. A partnerek ismertették a szakképzés és felnőttképzés aktuális helyzetét, és kitértek a finanszírozás kérdéseire is. Szó esett a képzők képzéséről és arról is, hogy a logikus gondolkodás fejlesztése mennyire hangsúlyos a partnerországok felnőttképzésében, milyen eszközök állnak rendelkezésre, és hogy van-e a kérdésnek jól hozzáférhető szakirodalma.
A projekttalálkozón a Bihari Népfőiskolát 3 fő képviselte.


Malaga (Spanyolország), 2012. március 13 – 14.
A 2. partnerségi találkozó megrendezésére a spanyolországi Malagában került sor 2012. március 13-án és 14-én. A partnereket a fogadó intézmény – az I.E.S. Vincente Espinel – igazgatónője üdvözölte. Tervezzük, hogy a logika témakörében ezt követően megtartott műhelymunka eredményeinek összegzése belekerüljön a 2012 júniusára elkészülő kézikönyvbe.  Juana Saenz, aki a Malagában és annak körzetében működő oktató és képző intézmények európai programkoordinátora, a kulcskompetenciák fejlesztésének helyi tapasztalatairól tartott előadást.  A  partnerek számára az előadás anyaga írott formában is hozzáférhetővé vált, hasznos linkekkel, hivatkozásokkal, amelyek a még alaposabb tájékozódást segítik. Itt került sor a partnerek által összegyűjtött valamennyi jó gyakorlat bemutatására. A jó gyakorlatok leírásának módja is ezen a találkozón nyert végleges formát. A jó példák leírásánál nagyon fontos a Piaget tanuláselméletével összekötő szál(ak) kiemelése.
A projekttalálkozón a Bihari Népfőiskolát 3 fő képviselte. Bordeaux (Franciaország), 2012.június12–13.                                                                                                                    

  A 3. partnerségi találkozó 2012. június 12-én és 13-án a franciaországi Bordeaux-ban került megrendezésre. Fontos napirendi pont volt a kézikönyv véglegesítése, a legutolsó változtatások megvitatásával. A kézikönyv értékelését a partnerek műhelymunka keretében végezték. A véglegesítést követően kezdődhet majd el a fordítás. A kézikönyv természetesen valamennyi partner nyelvén olvasható lesz. Meghívott előadóként egy helyi civil szervezet (Clap-Apic) képviselője tartott előadást a Bordeaux és annak vonzáskörzetében élő bevándorlók integrációjáról, legfőképp interkulturális kérdéseket feszegetve. Végezetül a partnerek megismerhették Bordeaux legfontosabb épített nevezetességeit, de megkóstolhatták a város néhány jellegzetes ételét és természetesen híres vörösborát is.
  A projekttalálkozón a  Bihari Népfőiskolát 2 fő képviselte.   

  Berettyóújfalu (Magyarország), 2012 szeptember 27 – 28.
A 4. partnerségi találkozónak Berettyóújfalu adott otthont 2012. szeptember 27-én és 28-án. A partnereket Harasztosi Sándor, a Bihari Népfőiskola vezetője üdvözölte. A magyar kollégák bemutatását követően részletesen ismertette az általa vezetett intézmény célkitűzéseit és futó projektjeit.  A találkozó fontos napirendi pontja volt a projekteredmények terjesztésével kapcsolatos kérdések megvitatása, különös gondot fordítva az eredmények minőségének javítására, illetve az érintettek, a potenciális felhasználók minél hatékonyabb elérésére. Két műhely keretében nyílt mód a glosszárium megvitatására és a kézikönyv “felhasználóbarát” jellegének erősítésére. Mindez a legalkalmasabb fotók és a legmegfelelőbb szlogen kiválasztásával, sok-sok ötlet, felvetés megvitatásával. A portugál partner ismertette a kézikönyv tesztelésére javasolt eljárás részleteit. Az utolsó nap délutánján a résztvevők ellátogattak a Hortobágyi Nemzeti Parkba. A projekttalálkozón a Bihari Népfőiskola 8 munkatársa vet részt.

Rzeszow (Lengyelország), 2012. December 4 – 5.
A találkozó 2012. december 4-én és 5-én került megrendezésre. A partnerek megvitatták az előrehaladási jelentés francia nemzeti irodától kapott értékelését. A Berettyóújfaluban megtartott találkozó emlékeztetőjének apró hibái is kijavításra kerültek. A résztvevők megbeszélték a kézikönyv különböző nyelvű fordításánál felmerült kérdéseket. A projekteredmények terjesztésére vonatkozó terv áttekintését követően a partnerség további lépésekről döntött. A résztvevők megismerték, és kissé átdolgozták a kézikönyv teszteléséhez a portugál partner által összeállított kérdőívet.  Végezetül megállapodás született a következő időszak határidős feladatairól. A megbeszélés lezárását követően a partnerek meglátogatták a Rzeszow alatt elterülő pincerendszert, ezzel bepillantást nyertek a város történelmének izgalmas fejezeteibe.  
A projekttalálkozón a Bihari Népfőiskolát 2 fő képviselte.  

Gaia (Portugália), 2013. március 5 – 6.
2013. március 5-én és 6-án került sor a partnerek utolsó előtti találkozójára a portugál Gaiában. A partnerek áttekintették az elvégzendő feladatok listáját, és kijelölték a projekt zárásáig terjedő időszak tennivalóit. Elfogadták a kézikönyv legutolsó korrekciójára vonatkozó javaslatot is. A partnerek a műhelymunkát követően határoztak a felhasználók számára készülő 10 ajánlásról, amelyeknek még a szófiai találkozó előtt végső formát kell nyerniük. A partnerek megvitatták a közösségi oldalakon való intenzívebb jelenlét további lehetőségeit (Facebook, Twitter, Pinterest). Szó esett a szófiai zárótalálkozó előkészületeiről, majd a partnerek látogatást tettek egy híres portói pincészetben.
A projektalálkozón a Bihari Népfőiskolát 1 fő képviselte.

Szófia (Bulgária), 2013. június 11 - 12.
2013, június 11. és 12. került sor a partnerek utolsó  találkozójára Szófiában. A partnerek áttekintették az elvégzendő feladatok listáját, és kijelölték a projekt zárásáig terjedő időszak tennivalóit. Elfogadták a kézikönyv legutolsó korrekciójára vonatkozó javaslatot is, áttekintették a felhasználók számára készült ajánlásokat. A partnerek áttekintették a záró szakmai beszámoló lehetséges formáját és tartalmi elemeit. A házigazdák konferenciát szerveztek a területi pedagógia szervezetnél, ahol az egyes partnerek bemutatkoztak, illetve a projekt vezetője bemutatta a projekt eredményeit.
A partnerségi találkozón a Bihari Népfőiskolát 4 fő képviselte.   

A találkozókról képek a galériában vagy az alábbi linkre kattintva tekintehetők meg.

 

Online

vendég: 4, tag: 0 ...

legtöbb 275
(tag: 0, vendég: 275) - 15 Jan : 10:26

Tagok: 20
Legújabb tag: elzso66

Véletlenszerű Képek

Adatbázis lekérdezés: 19. Memória használat: 2,716kb