EQUAL

TESSEDIKKEL A XXI. SZÁZADBA 

2005. június 1. és 2007. december 31. között Fejlesztési Partnerség tagjaként vettünk részt a szarvasi EQUAL projektben. 

A Fejlesztési Partnerség tagjai, projekten belüli feladatok 
- Ótemplomi Evangélikus Egyházközség
A Fejlesztési Partnerség vezetője, felelős a projekt megvalósulásáért, a célcsoport azonosításáért, toborzásáért, működteti a felnőttképzési központot, a képzők, oktatók kiválasztásáért, a program- és intézményakkreditációért, gondoskodik a tapasztalatok disszemáncióról.
 

Tervek, elképzelések
A projekt hátrányos helyzetű, esetleg addikciókkal érintett emberek munkaerő-piaci reintegrációját célozta meg. A projektben kiemelt szerepet kapott a kompetencia alapú fejlesztés (ezen belül kiemelten az alapkészségek és az ITC), a szakmai alapkészségek fejlesztése, valamint a lelki megerősítést célzó tevékenység, és a kulturális igényszint fejlesztése. A projekt keretében 312 fő munkaviszonyban álló, valamint munkanélküli ember képzése és utógondozása szerepelt, melynek értékét a munkába állás és a munkában maradás mutatja meg. A projekten belüli folyamatokat tekintve az alábbiakat különíthetjük el: a célcsoport bevonása, képzése, utógondozása, elhelyezkedésének segítése. 

Megvalósulása 

KÉPZÉS:
1. A
képzési modulok 4 fő csoportba sorolhatók:
a) Második Esély Iskola moduljai (tanulástechnika, önismeret, kommunikáció,
álláskeresési technikák, matematikai műveltség)
b) Szakmai modulok (idegen nyelv, informatika, vállalkozói ismeretek, gépírás,
stb.)
c) Problémamegoldást, mentális segítést támogató tréningekd) Kulturális igényszint emelését célzó foglalkozások (keresztény hagyományok és értékek, irodalomkultúra, filmkultúra)

 

Online

vendég: 7, tag: 0 ...

legtöbb 275
(tag: 0, vendég: 275) - 15 Jan : 10:26

Tagok: 20
Legújabb tag: elzso66
Adatbázis lekérdezés: 19. Memória használat: 2,684kb