"Kell egy ház..."

"Kell egy ház..." - Felnőttképzési és Módszertani Központ kialakítása a hátrányos helyzetűek életminőségének javításáért.

A Bihari Népfőiskola 2001. óta folytat felnőttképzési tevékenységet. A kistérségben egyedüli szervezetként vállalta fel a hátrányos helyzetű rétegek kulcskompetencia fejlesztését, ezen belül a munkaerő-piaci humánszolgáltatásokat. Kidolgozott fejlesztő programjaink hozzájárulnak a kistérség lakossága életminőségének javításához. A kulcskompetencia fejlesztések mellett igény esetén szakmai (OKJ-s) képzéseket is végzünk. Képzéseinket, illetve a szervezési és egyéb feladatokat eddig bérelt helyiségekben folytattuk, ami megnövelte a költségeket.

A több lépcsőben megvalósuló beruházás I. szakaszában a vásárolt üres ingatlanunkra felépítjük a népfőiskola épületét, a földszinten kialakítjuk az oktatótermeket és a kiszolgáló helyiségeket. A II. szakaszban – más forrásokból – fejezzük be a tetőtér kialakítását, benne egy új oktatóteremmel, irattárral, teakonyhával.

Az épület akadálymentesített lesz, a következő funkciókat látja el:
-         Az épület a népfőiskola Felnőttképzési Központja, oktató termekkel, igazgatási feladatokat ellátó egységekkel. Az oktató termek számát a későbbiekben bővíteni tudjuk.
-         Az épület egyben otthont ad az Internetes Információs Központnak, ami módszertani feladatokat is ellát.

Az infrastruktúra kialakításával állandó helyszínen biztosítjuk a Bihari térség – érintve a Püspökladányi és a Derecske-Létavértesi Kistérségeket – lakosai részére a fejlesztő programokat. A Felnőttképzési és Módszertani Központ infrastruktúrájának kialakításával megfelelő képzési helyszín biztosítása mellett információs irodával segítjük a szervezési és módszertani tevékenységeket. A projektben megvalósuló ESZA programmal bővítjük felnőttképzési kínálatunkat, segítjük a hátrányos helyzetű – elsősorban munkanélküli lakosság – reintegrációját.

A projektből finanszírozzuk:
-         Információs iroda folyamatos működtetése elsődleges és másodlagos célcsoport tagok kiszolgálása elméleti, gyakorlati ismeretek és technikai segítségnyújtással.
-         Tizenkét csoportban 12 fő részére munkaerő-piaci tréning csoportonként 3*6 órás időkeretben.
-         Információ gyűjtés, adatfeldolgozás, értékelés, program kidolgozás hátrányos helyzetű csoportok számára.
- Projekt generálás hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatására

A támogatás összege: 40.197.855 Ft


 

Online

vendég: 3, tag: 0 ...

legtöbb 275
(tag: 0, vendég: 275) - 15 Jan : 10:26

Tagok: 20
Legújabb tag: elzso66
Adatbázis lekérdezés: 19. Memória használat: 2,700kb